Printeriai

8 patarimai, kaip sutaupyti rašalo spausdinant

 

Ką galite padaryti, kad sumažintumėte spausdintuvų rašalo išlaidas? Nėra stebuklingo mygtuko, kuris galėtų akimirksniu užpildyti rašalo kasetėje už jus, tačiau galite maksimaliai išnaudoti savo rašalo kasetes vadovaudamiesi gudriais ir aplinkai nekenksmingais patarimais.

 

Pakeiskite šriftą

Net nedidelis pakeitimas, pvz., šrifto pakeitimas, gali turėti didelės įtakos sunaudojamam rašalo kiekiui. Jūs taip nemanote?

Ypač jei paryškintas, šio Arial šrifto spausdinimas bus daug pigesnis.

Šie didesni burbuliukų formato šriftai dažnai eikvoja spausdintuvo rašalą , kol juos užpildo. Nors ištisiniai šriftai, tokie kaip Impact, pasižymi stipresniu potėpiu ir akcentu, juos naudojant rašalo kasetė bus išeikvota daug greičiau, nei tikitės. Ne kiekvienas šriftas yra lygus, o tie, kurie, atrodo, taupo vietą, iš tikrųjų yra prastesni. Times New Roman, kuris dažnai naudojamas kaip numatytasis šriftas, eikvoja vertingą rašalą didžiųjų raidžių estetikai. Tačiau šiuolaikinės problemos reikalauja šiuolaikinių atsakymų.

Nespausdinkite grafikos

Mūsų sąraše esančios veiklos, kuriai sunaudojama daugiausia rašalo, taip pat lengviausia vengti. Palyginti su tekstu, grafika užima nemažą puslapio dalį.

Pagal įprastus rašalo gamintojų pateiktus puslapių išeigos skaičiavimus, „visas puslapis“ tiesiog apibrėžiamas kaip 5 % puslapio, padengto rašalu. Atitinkamai, priklausomai nuo vaizdo, jūsų rašalo kasetės naudojimo laikas gali sutrumpėti per kelis puslapius.

Jei spausdinti vaizdą tikrai būtina, galbūt norėsite sumažinti jo mastelį, kad sutaupytumėte rašalo. Spalvų stiprumas vaizde taip pat turi įtakos tam, kiek rašalo reikia. Šviesesniam raudonam atspalviui sunaudojama mažiau rašalo nei gilesniam. Tas pats pasakytina apie vaizdus, kuriuose yra šešėlių, siluetų arba daug tamsių spalvų.

Jūsų juodo ir spalvoto rašalo kasetė gali labai nukentėti dėl grafikos.

Maksimaliai padidinkite rezultatus

Net jei jums to nereikia, kai kurie numatytieji spausdintuvo nustatymai gali būti nustatyti aukščiausia spausdinimo skyra. Reguliariai tikrinkite spausdintuvo kokybės nustatymus, tada pasirinkite tą, kuris geriausiai atitinka didžiąją dalį jūsų spausdinto darbo. Pakeitę numatytuosius įprastų spausdinimo užduočių spausdinimo nustatymus, galite sutaupyti rašalo ir pinigų.

Nustatykite aukščiausią kokybę, jei dažnai spausdinate vaizdus arba jums reikia rinkodaros medžiagos, kad atrodytų profesionaliai. Priešingu atveju nereikėtų švaistyti tiek daug rašalo spausdinant el.

Pasirinkite vienos spalvos dažų kasetes

Ar jūsų spalvota kasetė, kuri yra „tuščia“, jums atrodo šiek tiek svari? Gali būti, kad „trispalvės“ kasetės trys spalvos iš tikrųjų naudojamos tik iš dalies.

Vietoj to rinkitės spausdintuvą, kuris padalija spalvas į tris mažesnes kasetes (žydra, purpurinė ir geltona). Tokiu būdu galite pakeisti tuščią kasetę neišnaudodami likusio rašalo.

Norėdami spausdinti juodai, naudokite pilkos spalvos tonus

Tai idealus būdas panaudoti likusią juodo rašalo kasetę, jei juodo rašalo atsargų mažai, o spalvoto rašalo kasetės renka dulkes spausdintuve. Pilkos atspalvių naudojimas gali žymiai sumažinti juodo rašalo naudojimą, o tai tikriausiai yra geriausiai saugoma paslaptis šiame sąraše.

Pilkos spalvos: kas tai? Nesigilinant į mokslinę specifiką, pilkos spalvos tonai yra tiesiog spausdinimo būdas, kai pilkai spalvai imituoti naudojamas juodo ir spalvoto rašalo derinys. Nedideli žydros, rausvai raudonos ir geltonos spalvos kiekiai paaukojami siekiant kompensuoti juodo rašalo nebuvimą, nors vis tiek reikia labai mažo juodo rašalo kiekio.

Techniškai kalbant, pilkos spalvos tonai taip pat gali spausdinti spalvas; ši spalva yra pilka, tačiau yra įvairių jos atspalvių, kuriuos galima atskirti vieną nuo kito.

Sekite savo spausdintuvą

Dėl užsikimšusių spausdinimo galvučių ir spausdintuvo strigčių iš kasetės gali pradėti bėgti rašalas arba, dar blogiau, jos gali visiškai nustoti veikti. Atlikdami įprastines priežiūros užduotis galite apsaugoti savo investicijas. Naudokite HP spausdinimo programinės įrangos centrą, kad patikrintumėte rašalo lygį ir išvalytumėte spausdintuvą, kad sumažintumėte bendrą rašalo suvartojimą.

Pagalvokite apie atnaujinimą

Ar jūsų spausdintuvas yra senesnis nei penkeri metai? Jei taip, tikriausiai reikia atnaujinti.

Šiuolaikiniai spausdintuvai gali belaidžiu būdu prisijungti prie jūsų namų tinklo, priimti spausdinimo užduotis iš jūsų telefono ir netgi signalizuoti, kad į namus reikia pristatyti daugiau rašalo, be to, sunaudojama mažiau rašalo.

Neleiskite spausdintuvui veikti

Viena iš geriausiai saugomų paslapčių gali būti įgyvendinta naudojant savo spausdintuvą, nereikia naujovinti į naują, nes yra tokia didžiulė spausdintuvų, kurie sunaudoja mažiau rašalo, paklausa.

Visą laiką palikti įjungtą spausdintuvą yra bene daugiausia ginčų spausdinimo bendruomenėje. Palikę spausdintuvą įjungtą, sunaudosite mažiau rašalo, nors abu argumentai turi privalumų ir trūkumų.

Kaip tai? Kiekvieną kartą, kai jį įjungsite, spausdintuvas atliks įprastinės priežiūros ciklą. Vidinė sistema bus išvalyta ir visi rašalo krešuliai bus išleisti atliekant šį prevencinį patikrinimą, kurio metu rašalas išpilamas visoje sistemoje. Tai naudinga spausdintuvams, kurie nebuvo naudojami ilgą laiką. Laikui bėgant bendras srautas gali būti užblokuotas dėl rašalo likučių, todėl pablogėja spaudinio kokybė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *