Printeriai

Kada turėtumėte nusipirkti naują spausdintuvą?

 

Technologijų neišmanantiems vartotojams reikia patarimų, kaip įvertinti, ar verta išlaikyti senus spausdintuvus. Vidutinė namų ar biuro spausdintuvo eksploatavimo trukmė yra apie penkerius metus, tačiau dauguma spausdintuvų gali tarnauti daug ilgiau, tinkamai prižiūrint ir prižiūrint.

Taigi, kaip žinoti, ar jūsų spausdintuvas veikė? Šiame įraše aptariame penkis svarbiausius ženklus, rodančius, kada reikia įsigyti naują spausdintuvą.

 

1. JŪSŲ POREIKIAI PASIKEITĖ

Jei naudojate seną spausdintuvą, kuris neatitinka jūsų reikalavimų, galite išleisti pinigus neefektyviam įrenginiui.

Pavyzdžiui, rašaliniai ir lazeriniai spausdintuvai yra sukurti taip, kad atitiktų įvairius poreikius.

Rašaliniai spausdintuvai paprastai kainuoja mažiau iš anksto, bet puikiai tinka spausdinti nuotraukas ir spalvingus dokumentus. Šie įrenginiai taip pat tinka kasdieniam spausdinimui namuose ir biuruose.

Kita vertus, lazeriniai spausdintuvai labiau tinka vartotojams, kuriems reikia reguliariai spausdinti daug teksto turinčius dokumentus. Taip pat galbūt norėsite įsigyti naują nespalvotą lazerinį spausdintuvą, jei kas mėnesį spausdinate daug nespalvotų puslapių.

Apsvarstykite savo dabartinius poreikius, kad išsiaiškintumėte, ar reikia pereiti nuo rašalinio prie lazerinio spausdintuvo ar atvirkščiai.

2. SENO SPAUSDINTUVO PAKAITINĖS KASETĖS YRA PER BRANGIOS

Dauguma spausdintuvus gaminančių įmonių parduoda spausdinimo įrenginius su lėšomis ar net nuostolingai. Jie kompensuoja šį nuostolį arba sumažėjusį pelną imdami priemoką už keičiamas spausdintuvo kasetes.

Šis „verslo modelis“ tinka beveik visiems spausdintuvams, nesvarbu, ar jie buvo parduoti praėjusį mėnesį, ar prieš dešimtmetį.

Bet jei įsigijote spausdintuvą, tarkime, prieš 10 metų, tikėtina, kad už pakaitinių rašalo ar tonerių rinkinį sumokėsite daugiau nei už patį įrenginį.

Jei naudojate spausdintuvą, kurio spausdinimas yra prastas (mokestis už spausdinimą), kiekvieną kartą spausdindami puslapį išleidžiate keliais centais daugiau (tiek galite sutaupyti). Jei taip yra, turėtumėte apsvarstyti galimybę įsigyti naują spausdintuvą, pageidautina tokį, kuriame būtų naudojamos didelės našumo kasetės.

Kad ir kaip tai skambėtų akivaizdžiai, spausdintuvo atnaujinimas yra vienas iš rekomenduojamų būdų, kaip įmonės gali sutaupyti spausdinimo išlaidų .

3. SENAS SPAUSDINTUVAS PER ILGAI SPAUSDINA BET KĄ

Pakartotinai naudojant, spausdintuvai spausdina vangiai. Paprastai tai atsitinka dėl vidinių komponentų susidėvėjimo.

Jei pastebėsite, kad senasis spausdintuvas per ilgai spausdina tekstinį dokumentą arba vaizdą, galbūt norėsite nusipirkti naują spausdintuvą.

Spausdinimo greitis gali kelti rimtą susirūpinimą žmonėms, kuriems komercinėje aplinkoje reikia greitai spausdinti sąskaitas faktūras, sąskaitas, ataskaitas, etiketes ir kt.

Nors lazeriniai spausdintuvai paprastai siūlo didesnį spausdinimo greitį, matuojant puslapiais per minutę (ppm) arba vaizdais per minutę (ipm), rašaliniai spausdintuvai taip pat sparčiai vejasi.

4. SPAUSDINIMO KOKYBĖ YRA ŽEMESNĖ NEI PAR

Spausdinimo kokybė gali sumažėti, jei spausdintuvas naudojamas reguliariai daugelį metų. Darbo sąlygos ir spaudinių skaičius ilgainiui taip pat turi įtakos spausdinimo kokybei.

Kai ant spaudinių atsiranda išblukusių spaudinių ar dryžių, pirmiausia reikėtų pagalvoti, ar kaltė yra jūsų spausdinimo galvutė ar spausdintuvo kasetė.

Štai ką galite padaryti:

  • Vieną ar du kartus paleiskite spausdinimo galvutės valymo ciklą
  • Patikrinkite, ar spausdintuvo kasetėje vis dar liko rašalo arba dažų
  • Patikrinkite, ar ant spausdinimo galvutės arba būgno bloko nėra nešvarumų ar dulkių
  • Pakeiskite spausdintuvo kasetę

Jei ir toliau prasta spausdinimo kokybė, tai gali būti dėl to, kad baigėsi spausdintuvo naudojimo laikas. Atėjo laikas įsigyti naują spausdintuvą.

5. SPAUSDINTUVO KOMPONENTAI LABAI SUSIDĖVĖJO

Senstantis spausdintuvas gali skleisti šlifavimo garsus arba dažnai strigti popierius.

Kadangi spausdintuvo komponentai susidėvi, reikia remontuoti. Dažnai seno spausdintuvo taisymas kelis kartus per metus ar dvejus gali būti brangesnis nei naujo spausdintuvo įsigijimas.

Spausdintuvų nuolaidos beveik nėra sezoninės, tačiau turėtumėte stebėti kalendorinių metų pradžioje ir vasaros pabaigoje paskelbtus pasiūlymus. Būtent per šį laiką spausdinimo įmonės išmeta savo atsargas, jei horizonte yra naujos kartos spausdinimo įrenginiai.

Jei esate smulkaus verslo savininkas, apsvarstykite galimybę perskaityti vadovą, kaip pasirinkti tinkamą spausdintuvą smulkiam verslui. .

Galiausiai apsvarstykite galimybę naudoti suderinamas spausdintuvo kasetes, nesvarbu, ar tai HP , Epson , Canon , Brother ar Dell spausdintuvas, kad sumažintumėte spausdinimo išlaidas 20%.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *